Italia a aprobat un nou pachet de măsuri de stimulare, de peste 39 de miliarde de euro, în cadrul bugetului anului 2021, pentru a susţine redresarea economiei din recesiunea provocată de criza noului coronavirus, a anunţat duminică guvernul, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din totalul de peste 39 de miliarde de euro, 15 miliarde de euro sunt granturi din partea Fondului de Redresare al Uniunii Europene, a scris pe Facebook ministrul Economiei, Roberto Gualtieri.

Coliţia de guvernare, condusă de Mişcarea 5 Stele şi partidul de centru-stânga PD, a convenit o versiune preliminară a bugetului, a declarat o sursă guvernamentală, urmând să fie stabilite detaliile finale.

Între măsuri, guvernul a înfiinţat un fond de 4 miliarde de euro pentru despăgubirea companiilor cele mai afectate de restricţiile pentru coronavirus şi a prelungit până îm ianuarie un moratoriu privind rambursarea împrumuturilor de către firmele mici şi mijlocii.

Bugetul prevede şi extinderea programelor pentru şomajul tehnic, la un cost de 5 miliarde de euro. Aproape 6 miliarde de euro au rolul să ofere scutiri fiscale pentru susţinerea angajărilor în sudul sărac al ţării, a spus Gualtieri.

Italia, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie, anticipează o contracţie economică de 20% în 2020 şi un deficit bugetar de 10,8% din PIB.

Pentru anul 2021 este prevăzut un deficit bugetar de 7% din PIB, în creştere faţă de estimarea de 5,7% făcută în aprilie, reflectând cheltuielile suplimentare.

Guvernul prognozează pentru anul viitor o creştere economică de 6%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.