Panasonic a prezentat la târgul de electronice CEATEC, care se desfăşoară în Japonia, un televizor despre care se poate spune că este invizibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dispozitivul, care se află în stadiul de prototip şi nu are, încă, o denumire oficială, este rodul unei tehnologii pe care cei de la Panasonic pun mare preţ şi care ar putea face parte, pe viitor, dintr-o gamă largă de produse.

Televizorul celor de la Panasonic îşi schimbă înfăţişarea în funcţie de nivelul de iluminare al pixelilor. Folosind tehnologia OLED, prototipul arată ca un ecran obişnuit de televizor, atunci când este iluminat. În schimb, în momentul în care iluminarea este oprită, acesta se transformă într-un geam banal, care poate fi uşor confundat cu o piesă de mobilier.

Panasonic se referă la această tehnologie ca ”viitorul ecranelor” şi o vede făcând parte nu doar din televizoare, ci din orice produs care conţine un ecran, de la cuptoare cu microunde la oglinzi şi geamuri care se transformă în ecrane care acceptă comenzi, întocmai filmelor SF.

Compania japoneză, care în 2018 va aniversa 100 de ani de existenţă, refuză să ofere informaţii privind tehnologia care se află în spatele acestui produs, sperând că va fi, poate, piesa care îi va readuce gloria din trecut.

Reprezentanţii Panasonic consideră că, în aproximativ trei ani, televizorul invizibil va putea lua forma unui produs final. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.