În încercarea de a salva cât mai mult din dezastrul numit Note 7, Samsung a decis să mute o parte facilităţile software ale acestuia pe celălalt flagship, S7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu Note 7 tras pe linie moartă, Samsung se luptă să convingă cât mai mulţi dintre cei care cumpăraseră cele 2,5 milioane de modele produse să se reorienteze tot către smartphone-uri Samsung. Şi cum singurele vârfuri de gamă rămase în picioare sunt modelele S7 şi S7 edge, este normal ca eforturile celor de la Samsung să se concentreze în această direcţie.

Aşa se face că unele din funcţiile pe care doar Note 7 le oferea, din întreg portofoliul de smartphone-uri Samsung, sunt acum portate către Galaxy S7 şi S7 edge.

Utilizatorii telefoanelor Galaxy S7 au observat că, în urma celui mai recent update, device-urile lor au primit funcţia ”always on”, disponibilă până acum doar pe Note 7.

Sub denumirea ”always on” era cunoscută funcţia prin care o parte a ecranului lui Note 7 rămânea tot timpul aprinsă. Cu costul unui consum redus de energie, acea zonă era folosită pentru afişarea anumitor informaţii, precum ora sau notificările.

Nu este o facilitate revoluţionară sau măcar originală, alţi producători, precum LG, oferind-o cu un an mai devreme. Însă Note 7 era singurul telefon Samsung care dispunea de ea.

Odată cu eliminarea lui Note 7 din peisaj, a început lupta pentru utilizatorii nevoiţi să renunţe la smartphone-ul care exploda. Pe de o parte, Samsung speră să-i convingă pe aceştia să aleagă alt produs de-al său. Pe de altă parte, iPhone 7 şi proaspăt lansatul Pixel al celor de la Google ar putea fi doi dintre beneficiari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.