Şeful Google, Sundar Pichai, a anunţat, în deschiderea conferinţei Google I/O, că Android a depăşit pragul de două miliarde de utilizatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca în fiecare an, conferinţa Google I/O, dedicată în primul rând dezvoltatorilor, debutează cu un discurs al   şefului companiei, presărat cu date menite să scoată în evidenţă performanţa propriilor produse.

Anul acesta, cei de la Google se pot lăuda cu un prag special, care vorbeşte de succesul unuia dintre cele mai importante produse ale companiei - Android este folosit de peste două miliarde de oameni. Altfel spus, Android are peste două miliarde de utilizatori lunari - oameni care folosesc un telefon cu Android cel puţin o dată pe lună.

Google se poate lăuda şi cu o serie destul de lungă de aplicaţii care au peste un miliard de utilizatori. Acestea sunt YouTube, Chrome, Google Maps, Gmail, Search şi Google Play.

Anul trecut, utilizatorii de Android au descărcat 82 de miliarde de aplicaţii şi au urmărit, în medie, 1 miliard de ore de conţinut video pe YouTube în fiecare zi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.