Apple va lansa pe 13 septembrie a zecea versiune a sistemului de operare care stă la baza telefoanelor şi tabletelor sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai importantă diferenţă dintre iOS şi Android nu vine nici din modul în care arată cele două sisteme de operare şi nici din felul în care sunt abordate anumite aspecte tehnice. În fapt, deosebirile dintre cele două sunt din ce în ce mai puţine, pe măsură ce Apple şi Google se inspiră, pe rând, unul de la celălalt.

Diferenţa majoră dintre cele mai importante sisteme de operare mobile vine din modul în care acestea devin disponibile utilizatorilor. Posesorii de dispozitive cu Android au de aşteptat lunii întregi, în cel mai bun caz, până să poată instala o versiune nouă. În multe cazuri, din păcate, nu primesc deloc sau doar pentru un an update-uri.

De cealaltă parte, update-urile de iOS sunt disponibile pentru toată lumea din momentul lansării şi pot fi instalate pe dispozitive vechi şi de 4-5 ani.

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare mobil al celor de la la Apple va putea fi instalat din seara zilei de 13 septembrie. De regulă, Apple activează update-ul la ora 20, ora României.

Contrar celor susţinute de Apple iOS 10 nu este un update care să aducă noutăţi esenţiale. În fapt, cele mai mari schimbări vin pe partea aplicaţiilor produse chiar de Apple.

Apple Music a fost remodelată complet, în urma criticilor primite în primul an de existenţă. Photos, Phone, Maps, News şi Messages sunt alte aplicaţii care vor primi diverse noi facilităţi şi modificări grafice.

Începând cu această versiune, dezvoltatorii de aplicaţii vor avea acces la Siri, putând integra asistentul Apple cu propriile aplicaţii. Astfel, utilizatorii vor putea folosi comenzi vocale, de exemplu, pentru a trimite mesaje pe WhatsApp.

iOS 10 va include o facilitate, numită Raise to wake (deschidere prin ridicare), care va aprinde automat ecranul telefonului în momentul în care acesta este scos din buzunar sau ridicat de pe birou. Se elimină astfel necesitatea apăsării butonului de sub ecran şi se realizează o reconciliere cu noul buton cu funcţii touch de pe iPhone 7.

Noua versiune de iOS poate fi instalată pe toate telefoanele de la modelul iPhone 5 până în prezent şi pe toate tabletele de la iPad Mini 2 şi iPad Gen 4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.