Apple ar putea intra pe piaţa produselor de realitate augmentată cu o pereche de ochelari care suprapun planul virtual cu mediul înconjurător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Bloomberg News, Apple evaluează în prezent modul în care va ataca piaţa realităţii augmentate, iar un prim produs în acest sens ar putea fi o pereche de ochelari în stilul Google Glass.

Google Glass a fost un mare eşec pentru Google, nu din cauza funcţionalităţii propriu-zise, ci a aspectului şi dimensiunilor produsului, care au făcut ca cei care l-au purtat să nu fie deloc bine primiţi în comunităţi şi diverse instituţii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Pentru a evita soarta Google Glass, Apple va trebui să dezvolte un produs care să se apropie ca formă de ochelarii clasici şi să nu lase impresia celor din jur că ar putea fi oricând spionaţi. Pentru aceasta, Apple trebuie să apeleze la componente mai mici şi mai discrete decât cele folosite în urmă cu câţiva ani de Google.

Se pare că Apple, conform celor de la Bloomberg News, poartă deja discuţii cu furnizorii de componente în acest sens. Compania americană se bucură şi de experienţa unor startup-uri din domeniul realităţii augmentate şi virtuale achiziţionate în ultima perioadă precum PrimeSense, Flyby sau Metaio.

Nu este clar la acest moment când ar putea ieşi pe piaţă Apple cu o pereche de ochelari de realitate augmentată. Deocamdată, compania americană este la nivel de explorare a pieţei şi a opţiunilor. Cel mai optimist termen este 2018, însă nu ar fi exclus să dureze şi mai mult până când o pereche de iGlasses fie lansaţi oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.