Tensiunile politice nu au cum să contribuie la menţinerea stabilităţii economiei, iar ”economia îşi vede de treabă, dar nu trebuie s-o punem la încercare”, a declarat marţi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reacţia guvernatorului BNR vine după ce sute de mii de oameni au protestat în mai multe oraşe din România în ultima săptămână, după aprobarea Ordonanţei de Urgenţă de modificare a Codcodurilor penale. 

”Instabilitatea şi tensiunile politice nu au cum să ajute. După cum titra un cotidian astăzi, ”<<economia îşi vede de treabă, dar nu trebuie s-o punem la încercare>>”, a spus Isărescu. 

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, în şedinţa de marţi, să menţină în continuare rata dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an şi a păstrat ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în valută la 10% şi pentru pasivele în lei la 8%, decizia fiind în linie cu aşteptările analiştilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.