Compania IRI Travel, touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât şi pe cel românesc, anunţă că 2022 va fi anul litoralului Mării Negre, iar sezonul estival din acest an aduce pentru litoralurile românesc şi bulgăresc reduceri early booking de până la 50%. Un sejur la Nisipurile de Aur în Bulgaria, la un hotel de 3 stele, porneşte de la 109 euro de persoană, cu mic dejun, şi de la 185 euro la Albena, în timp ce la Mamaia acesta costă 258 de lei şi la Costineşti - 765 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă pe litoralul românesc avem o ofertă de 542 de hoteluri, pe litoralul bulgăresc aceasta este de 804 hoteluri.

În România, topul celor mai solicitate staţiuni este condus de Mamaia-Năvodari, Eforie Nord, Venus, Jupiter.

În Bulgaria, cele mai căutate staţiuni sunt: Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena, Obzor, Balchik.

"IRI Travel, principalul touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât şi pe cel românesc, anunţă lansarea în forţă a ofertelor tip early booking pentru sezonul estival 2022, sub genericul Vacanţă la Marea Neagră. Turiştii speră că acest an va aduce finalul pandemiei. Majoritatea rezervă pachete turistice pentru destinaţii apropiate, iar litoralurile românesc şi bulgăresc ale Mării Negre conduc în topul rezervărilor. Sezonul estival 2022 aduce pentru litoralurile românesc şi bulgăresc reduceri early booking de până la 50%, avansuri mici care încep de la 10% şi achitarea diferenţei cu 10 – 15 zile înainte de check-in pe cele mai multe oferte. Astfel turiştii beneficiază de reducerile maxime de early booking asumându-şi un risc foarte mic, deoarece pe majoritatea ofertelor avansul este rambursabil. Efortul financiar al acestora este minim pentru că vor achita diferenţa de bani în cazul vacanţelor de vară abia peste 6-7 luni", anunţă compania.

Turiştii vor fi protejaţi total şi faţă de situaţia variantelor de Covid-19, dacă acestea vor mai fi prezente la momentul verii.

Specialiştii companiei consideră că pentru destinaţiile de pe litoralul Mării Negre se va înregistra o cerere mai mare decât anul precedent, ţinând cont de experienţa ultimilor doi ani, când în timpul sezonului estival condiţiile de călătorie în România şi Bulgaria au fost relaxate şi de faptul că sunt şanse ca în acest an să se încheie pandemia.

"Cele mai bune tarife se pot obţine datorită rezervărilor tip early booking. Turiştii se interesează deja de aceste oferte speciale şi au început să rezerve. Până la urmă, ofertele early booking asigură un preţ imbatabil şi siguranţa hotelului şi a staţiunii preferate pentru turişti, iar pentru agenţiile de turism şi pentru hotelieri asigură un rulaj extrem de bine venit cu mult timp înainte de debutul sezonului estival. În cazul litoralului românesc, avem avantajul voucherelor de vacanţă, care sunt acordate din nou, precum şi avantajul diversificării ofertelor. Iar litoralul bulgăresc atrage prin tarifele imbatabile şi prin serviciile all inclusive de calitate, căutate de către toţi turiştii dar în special de către familiile cu copii. Observ un optimism destul de ridicat, cel puţin pentru sezonul estival 2022, faţă de cele două litoraluri dragi nouă: atât cel românesc, cât şi cel bulgăresc. Sunt convins că reducerile mari, preţurile excelente şi condiţiile bune de pe litoralul Mării Negre vor învinge cu siguranţă în acest an tulpina Omicron. Avem un litoral al Mării Negre, împărţit între două ţări. Dacă reunim ambele părţi, această rivieră reprezintă destinaţia de bază a românilor, ca număr de turişti. Există preţuri pentru toate buzunarele. Dacă Bulgaria stă excelent la capitolul hotelurilor în regim all inclusive, mă bucură că şi pe litoralul românesc sunt, la ora actuală, aproape 40 de hoteluri cu astfel de servicii. Am constatat că în ambele ţări au fost făcute investiţii noi, în modernizări sau în hoteluri noi. Cu siguranţă că 2022 ne va oferi surprize şi mai plăcute la Marea Neagră”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Majoritatea turiştilor români aleg hoteluri de la 3 stele în sus, în Bulgaria optând în special pentru servicii all inclusive, dar cu o tendinţă în creştere în acest sens şi în ţara noastră. Cele mai solicitate sunt, la ora actuală, în ambele ţări, hotelurile de 4 şi 3 stele, ambele categorii cu o pondere de 40% din total, urmate de hotelurile de 5 stele, cu o pondere de 30%.

Dacă pe litoralul bulgăresc, aproape toate hotelurile de 3 şi 4 stele oferă regim all inclusive, pe litoralul românesc, în acest sezon sunt 36 de hoteluri cu astfel de servicii, dintre care 11 sunt în Mamaia – Mamaia Nord, 2 în Eforie Nord, 4 în Neptun-Olimp, 8 în Jupiter, 8 în Venus, 2 în Saturn şi 1 în Mangalia.

Consultanţii IRI Travel consideră că sezonul de vară 2022 va fi mai extins decât anul precedent, mult mai mulţi hotelieri, din ambele ţări, urmând să deschidă în mai-iunie şi să închidă la finele lunii septembrie.

"Am descoperit litoralul bulgăresc în primii noştri ani de activitate şi ne-au impresionat seriozitatea, profesionalismul şi serviciile de calitate cu care hotelierii bulgari îşi întâmpinau oaspeţii. Frumuseţea plajelor şi a locurilor din Bulgaria ne-a motivat să dezvoltăm această destinaţie şi să o privim ca pe o variantă de vacanţă la mare demnă de luat în calcul de către turiştii români. De-a lungul timpului am observat că mulţi clienţi făceau comparaţii între litoralul bulgăresc şi cel românesc şi atunci am decis să oferim pachete turistice în ambele destinaţii, pentru a le da posibilitatea oamenilor de a diversifica, de a petrece într-o vară un sejur la noi în ţară, iar anul următor în Bulgaria”, subliniază Lucian Bădîrcea.

Avantajul principal atât al litoralului nostru, cât şi al celui bulgăresc este proximitatea, confortul de a petrece o vacanţă la mare aproape de casă. Un alt avantaj îl reprezintă serviciile turistice similare şi plajele oarecum asemănătoare, ambele ţări având deschidere la Marea Neagră. În timp ce litoralul românesc este mult mai familiar, variat în ceea ce priveşte oferta de servicii şi preţuri, litoralul bulgăresc se remarcă mai mult printr-un management diferit, pe modelul celui din Germania.

La Balchik, un sejur cu mic dejun la un hotel de trei stele porneşte de la 159 de euro/persoană, de la 329 de euro/persoană la patru stele şi de la 374 de euro/persoană la un hotel de cinci stele.

În Albena, un sejur cu demipensiune la trei stele porneşte de la 185 de euro/persoană şi de la 352 de euro/persoană la un hotel de patru stele, ajungând la 552 euro/persoană la un hotel de cinci stele.

În staţiunea Nisipurile de Aur, preţurile variază între 109 euro/persoană şi 300 de euro/persoană, sejur cu mic dejun.

În Mamaia, preţul unui sejur la hotel de trei stele porneşte de la 258 de lei/persoană, de la 341 de lei/persoană la hotel de patru stele şi poate ajunge la 2.805 lei/persoană pensiune completă, la cinci stele.

În Eforie Nord, tarifele pleacă de la 282 de lei/persoană pentru un sejur la un hotel de trei stele şi ajunge la 922 de lei/persoană, demipensiune la hotel de patru stele.

La Costineşti, un sejur porneşte de la 765 de lei/persoană, cu mic dejun, la hotel de trei stele.

În Neptun, acest sejur costă de la 309 lei/persoană, la trei stele, şi ajunge la 744 de lei/persoană, demipensiune la hotel de patru stele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.