IRI Travel, touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât şi pe cel românesc, anunţă că până la jumătatea lunii iunie înregistrează o creştere de 80% a rezervărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar românii optează pentru destinaţiile de vară clasice, apropiate, precum litoralul românesc, Bulgaria, Grecia, Turcia, urmate de Croaţia, Albania şi Muntenegru. Pachetele turistice s-au scumpit cu 10-20% faţă de 2021 , arată compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”IRI Travel, touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât şi pe cel românesc, estimează că pentru sezonul estival 2022, pentru principalele destinaţii ale românilor – litoralul românesc, Bulgaria, Grecia şi Turcia – rezervările promit să egaleze anul 2019. În perioada decembrie 2021 – februarie 2022 au fost lansate ofertele tip early booking pentru sezonul estival 2022, iar nivelul de rezervări a fost similar celui din 2019, în special datorită eliminării treptate a restricţiilor”, arată compania.

Între 24 februarie 2022 şi finele lunii aprilie consultanţii IRI Travel au remarcat o scădere semnificativă a rezervărilor din cauza conflictului din Ucraina, însă apoi, de la săptămână la săptămână, numărul rezervărilor a început să crească într-un ritm alert. Cel mai mult a contat eliminarea totală a restricţiilor atât în România, cât şi în alte ţări căutate de către turişti.

”Până la acest moment (jumătatea lunii iunie), se înregistrează o creştere de 80% a rezervărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Însă în 2021 nu s-au făcut rezervări în perioada stării de alertă, acestea începând în special în iunie. În 2021, pentru litoralurile românesc şi bulgăresc, rezervările s-au apropiat de valoarea anului 2019. Motivul a fost că România şi Bulgaria au eliminat restricţiile în timpul verii şi astfel au fost multe rezervări pentru iunie – iulie – august”, mai arată compania.

Faţă de 2021, IRI Travel estimează că vor creşte cu siguranţă rezervările pentru litoralul Mării Negre (România şi Bulgaria), iar pentru Grecia continentală dar şi pentru insule – ţară care anul trecut a avut restricţii - se vor dubla rezervările, deci va fi o creştere de cel puţin 100%.

”Turiştii rezervă deja pentru iulie, august şi septembrie, fără a avea nicio temere. Chiar dacă cele mai bune tarife se pot obţine datorită rezervărilor tip early booking, în continuare, o serie de hoteluri promovează oferte speciale, iar turiştii se interesează zi de zi şi achiziţionează pachete turistice. Românii optează în forţă pentru destinaţiile de vară clasice, apropiate, precum litoralul românesc, Bulgaria, Grecia, Turcia, urmate de Croaţia, Albania şi Muntenegru. Turiştii nu s-au lăsat intimidaţi, la ora actuală, de creşterile de tarife la hoteluri, care sunt mult sub majorările de preţuri pentru combustibili, utilităţi sau bunuri de larg consum”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

În ceea ce priveşte creşterile medii ale tarifelor pentru hoteluri, în acest an faţă de 2021, pe litoralul românesc au fost de10-15%, dar sunt şi hoteluri care au majorat şi cu 20%. Pe litoralul bulgăresc, creşterile pe destinaţia Albena au fost de 20%, la Nisipurile de aur: 15%, Sunny Beach: 14%, Nessebar: 15%, iar Duni: 20%.

Tarifele pentru hoteluri în Grecia au fost de 15%, iar în Turcia de 10%.

Mamaia rămâne numărul 1 în topul vânzărilor. În luna iunie, tarifele sunt de la 35 de lei/persoană fără masă la un hotel de 3* până la 420 lei/persoană cu all inclusive la un hotel de 4*.

Tarifele pentru iulie-august, în vârf de sezon – de la 95 lei/persoană fără masă la 3* la 515 lei/persoană all inclusive la 4*.În extrasezon – după 10 septembrie – de la 35 lei/persoană fără masă la 3*.

Reducerile pornesc de la 5% până la 30% pentru rezervări făcute până la 30 iunie.

În Eforie Nord, luna iunie, preţurile pleacă de la 42 de lei/persoană fără masă la un hotel de 3* până la 418 lei/persoană cu all inclusive la hotel de 4*. Tarifele pentru iulie-august, în vârf de sezon – de la 100 lei/persoană cu mic dejun la 3* la 342 lei/persoană all inclusive la 4*.

În extrasezon, după 10 septembrie, preţurile pleacă de la 35 lei/persoană fără masă la 3*. Reducerile sunt de până la 30% pentru rezervări făcute până la 30 iunie.

În Venus, în luna iunie, preţurile pornesc de la 47 de lei/persoană fără masă la un hotel de 2* până la 284 lei/persoană cu all inclusive la hotel de 4*. Tarifele pentru iulie-august în vârf de sezon – de la 95 lei/persoană fără masă la 3* la 427 lei/persoană all inclusive la 4*.

În extrasezon – după 10 septembrie – preţurile sunt de la 35 lei/persoană fără masă la 3*. Reducerile sunt de 10% pentru rezervări făcute până la 30 iunie.

Bulgaria

Nisipurile de aur se situează în fruntea topului vânzărilor în acest sezon.

În luna iunie, pachetele pornesc de la 18 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 91 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 4*.

Tarifele pentru iulie-august în vârf de sezon, preţurile sunt de la 26 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 201 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 4*. În extrasezon, acest sunt de la 18 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 118 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 4*.

Reducerile ajung la 40% pentru rezervări făcute până la 30 iunie.

Pentru Albena, în luna iunie, pachetele pleacă de la 50 euro/persoană all inclusive la un hotel de 3* până la 118 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 4*.

Tarifele pentru iulie-august în vârf de sezon – de la 62 euro/persoană all inclusive la un hotel de 3* până la 156 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 4*.

În extrasezon – după 10 septembrie – acestea costă de la 50 euro/persoană all inclusive la un hotel de 3* până la 118 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 4*.

Reducerile valabile sunt de 20% pentru rezervări făcute până la 30 iunie.

Pentru staţiunea Sunny Beach, în luna iunie, preţurile sunt de la 14 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 96 euro/persoană cu all inclusive la hotel de 4*.

Tarifele pentru iulie-august în vârf de sezon, acestea pornesc de la 21 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 156 euro/persoană cu all inclusive la hotel de 5*.

În extrasezon – după 10 septembrie – pachetele costă de la 51 euro/persoană all inclusive la un hotel de 3* până la 118 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 4*.

Reducerile valabile - 15% pentru rezervări făcute până la 30.06.

Grecia

Insula Thassos se află în topul vânzărilor.

În luna iunie, pachetele costă de la 18 euro/persoană fără masă la un hotel de 2* până la 63 euro/persoană cu all inclusive la hotel de 3*.

Tarifele pentru iulie-august în vârf de sezon sunt de la 36 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 78 euro/persoană cu all inclusive la hotel de 3*.

În extrasezon – după 10 septembrie – pachetele sunt de la 32 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 91 euro/persoană cu demipensiune la hotel de 4*.

Reducerile sunt de 10% pentru rezervări făcute până la 30 iunie.

în Riviera Olimpului, pentru luna iunie, pachetele costă de la 17 euro/persoană fără masă la un hotel de 2* până la 116 euro/persoană cu demipensiune la hotel de 4*.

Tarifele pentru iulie-august în vârf de sezon pornesc de la 21 euro/persoană fără masă la un hotel de 2* până la 189 euro/persoană cu all inclusive la hotel de 4*.

În extrasezon – după 10 septembrie – acestea sunt de la 26 euro/persoană fără masă la un hotel de 2* până la 100 euro/persoană cu demipensiune la hotel de 5*.

Reducerile sunt de 20% pentru rezervări făcute până la 30 iunie.

În Zakynthos, luna iunie, costurile pleacă de la 17 euro/persoană fără masă la un hotel de 3* până la 174 euro/persoană cu all inclusive la hotel de 5*. Tarifele pentru iulie-august în vârf de sezon, acestea sunt de la 20 euro/persoană fără masă la un hotel de 3* până la 189 euro/persoană cu all inclusive la hotel de 5*.

În extrasezon – după 10 septembrie – preţurile încep de la 18 euro/persoană fără masă la un hotel de 3* până la 91 euro/persoană cu all inclusive la hotel de 5*.

Reducerile sunt de 15% pentru rezervări făcute până la 30.06.

Turcia

Kuşadasi este în topul vânzărilor.

În luna iunie, preţurile încep de la 13 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 130 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 5*.

Tarifele pentru iulie-august în vârf de sezon, ele încep de la 17 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 175 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 5*.

În extrasezon – de la 11 euro/persoană mic dejun la un hotel de 3* până la 130 euro/persoană cu ultra all inclusive la hotel de 5*.

Reducerile valabile - 25% pentru rezervări făcute până la 30.06.

În Antalya, în luna iunie - de la 69 euro/persoană ultra all inclusive la un hotel de 5* până la 186 euro/persoană ultra all inclusive la un hotel de 5*.

Tarifele pentru iulie-august în vârf de sezon – de la 73 euro/persoană ultra all inclusive la un hotel de 5* până la 220 euro/persoană ultra all inclusive la un hotel de 5*.

În extrasezon – după 10 septembrie – de la 66 euro/persoană ultra all inclusive la un hotel de 5* până la 169 euro/persoană ultra all inclusive la un hotel de 5*.

Reducerile sunt de 35% pentru rezervări făcute până la 30 iunie.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.