Irakul şi Arabia Saudită au redeschis miercuri graniţa de la Arar pentru activităţi comerciale, prima oară în ultimele trei decenii, evenimentul fiind marcat prin prezenţa unor officiali ai celor două ţări, între care ambasadorul saudit în Irak, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Punctul de trecere a frontierei de la Arar a fost închis din cauza întreruperii relaţiilor dintre cele două ţări, în urma invaziei efectuate de preşedintele irakian Saddam Hussein în Kuwait.

Riadul s-a apropiat de Bagdad în cadrul eforturilor de limitare a influenţei regionale în creştere a Iranului, în timp ce Irakul vrea să obţină avantaje economice.

În 2015, Arabia Saudită a redeschis ambasada sa din Bagdad, după o pauză de 25 de ani.

În luna iulie, Arabia Saudită şi Irakul au semnat acorduri de investiţii în domeniul energiei şi sportului.

”Relaţiile saudito-irakiene au fost întrerupte timp de aproxomativ 27 de ani, iar acum celebrăm o realizare care susţine aceste relaţii”, a declarat ambasadorul saudit Abdulaziz Alshamri.

”Salutăm toate produsele irakiene care vor fi exportate în Arabia Sauditp şi prin această graniţă, va avea loc un schimb de vizite între cele două ţări”, a adăugat acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.