iPhone-urile vândute în România şi în orice altă ţară în afara Statelor Unite nu vor beneficia de cele mai mari viteze de 5G nici dacă acestea pot fi atinse în cadrul reţelelor locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

mmWave, cel mai rapid standard al tehnologiei 5G este suportat de noile iPhone-uri, însă va fi disponibil doar pe modelele vândute în Statele Unite, s-a aflat după prezentarea oficială, în care Apple nu a menţionat acest aspect.

Compania americană pretinde că iPhone 12 suportă mai multe frecvenţe 5G decât orice alt smartphone de pe piaţă, însă nu a spus dacă acest lucru este valabil şi în afara Statelor Unite, unde lipseşte suportul pentru mmWave.

În restul lumii, 5G-ul de pe iPhone 12 se va limita la sub-6GHz, al doilea standard după viteza de transfer.

mmWave oferă viteze foarte mari pe distanţe mici, fiind recomandat în zonele urbane aglomerate. Viteza maximă teoretică a acestuia este de 5GB/s, însă, în practică, ajung la aproximativ 2GB/s, ceea ce oricum este foarte bine.

sub-6GHz, pe de altă parte, ar trebui să ofere viteze de cel mult 400MB/s, însă semnalul ajunge mai departe decât în cazul mmWave. sub-6GHz este o alegere de compromis între acoperire şi viteză pe care o vor face cei mai mulţi producători de device-uri mobile şi operatori.

Apple se laudă cu o idee interesantă pentru noile iPhone-uri în ceea ce priveşte conexiunea de date. 5G-ul va fi folosit în mod implicit acolo unde este disponibil, însă, când semnalul afectează prea mult vitezele, se va trece automat la 4G.

În acest fel, se va eficientiza consumul de energie. 5G-ul are un consum mai mare şi nu are sens să fie folosit atunci când aceeaşi viteză de transfer se poate obţine şi cu 4G.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.