Apple a prezentat în cadrul WWDC 2019 noul iOS 13, un sistem de operare care acum, după lansarea iPadOS, rămâne dedicat exclusiv iPhone-urilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poate cea mai importantă noutate este dark mode-ul care se va regăsi la nivelul sistemului de operare în iOS 13. După ce este activat, culorile închise vor fi folosite automat în toate aplicaţiile care oferă suport pentru acesta.

Modul întunecat va putea fi activat / dezactivat şi manual, cu ajutorul unui buton din Control Center. Aplicaţiile Apple vor suporta noul dark mode încă din momentul lansării noii versiuni de iOS.

O altă noutate importantă, aşteptată de utilizatori de ani buni, este tastarea prin swipe. Scrierea se putea face prin plimbarea rapidă a degetului pe literele care compun cuvintele - o funcţie care există pe Android de foarte mulţi ani şi care permite o scriere mult mai rapidă decât tastarea obişnuită.

Multe dintre aplicaţiile Apple primesc şi ele update-uri mai mult sau mai puţin importante cu ocazia lansării iOS 13. Safari, Mail, Reminders, Notes, iMessage, Photos, şi Maps se numără printre aplicaţiile care fi actualizate.

iOS 13 va aduce şi mai multe opţiuni noi pentru protejarea intimităţii. Accesul aplicaţiilor la funcţia de localizarea va putea fi acordat acum doar o singură dată.

Va exista un “Sign in with Apple”, o funcţie pe care dezvoltatorii care folosesc funcţii de logare cu Facebook sau Google vor fi obligaţi să o folosească. Aceasta va permite crearea unui cont fără acordarea accesului la datele personale.

iOS 13, ca şi iPadOS, va fi disponibil din toamnă, după lansarea noilor iPhone-uri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.