Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan, a anunţat luni, un program pilot finanţat din fonduri europene pentru extinderea reţelei de gaz din România, precizând că va fi plătită execuţia lucrărilor şi nu efectuarea studiului de fezabilitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Colegii în cadrul şedinţei au fost interesaţi de iniţiativa Partidului Naţional Liberal de a realiza un program pilot, un program pilot finanţat din fonduri europene, un program pilot prin care să reuşim să extindem reţelele de gaz din România, să conectăm satul românesc la gazul românesc. În Marea Neagră avem o comoară, o comoară care mai devreme sau mai târziu va trebui extrasă şi pentru a ajunge să folosim comoara din Marea Neagră trebuie să extindem şi aceste reţele de gaze de distribuţie”, a declarat Ion Ştefan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, derulată după întâlnirea cu parlamentarii PNL. 

El a precizat că în cazul acestui program nu vor fi finanţate studiile de fezabilitate, ci execuţia lucrărilor.

“Suntem în situaţia în care am hotărât să finanţăm prin acest program pilot execuţia de asemenea lucrări nu realizarea de studiu de fezabilitate. Au fost mai multe discuţii în sensul de a finanţa studiul de fezabilitate, noi am susţinut că avem suficiente studii de fezabilitate realizate în ţară şi cred că trebuie să trecem la faza a doua, să executăm efectiv aceste lucrări de extindere a reţelelor de gaze”, a explicat ministrul Lucrărilor Publice, care a precizat că sute de localităţi vor beneficia de acest proiect.

Deputatul Florin Roman a afirmat, în cadrul aceleaşi conferinţe de presă, că PNL va depune o iniţiativă legislativă pentru a introduce costul branşamentelor în sarcina operatorilor.

“Încercăm să integrăm un program guvernamental cu o iniţiativă legislativă. Urmare a discuţiilor pe care le-am avut la ora 9 cu domnul Popescu şi acum cu domnul ministru Ştefan legat de programul de distribuţie de gaze naturale, noi vom depune la începutul sesiunii o iniţiativă legislativă prin care vom introduce branşamentele în grija financiară a operatorilor ceea ce înseamnă că o dată guvernul va avea treaba să tragă distribuţia în fiecare localitate, iar prin acest proiect de lege noi dorim să îi şi ajutăm pe cetăţenii care invocă faptul că nu se pot branşa la reţeaua de gaz metan din cauza costurilor extrem de ridicate pentru un branşament”, a explicat Florin Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.