Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează operaţiunea prin care producătorul de chipsuri, alune şi seminţe Intersnack International BV, care deţine brandurile Chio, Felix, Nutline şi Pom-Bär, şi grupul Michael Ehmann preiau în comun Li-Corn SAS şi filialele sale - Nataïs SAS, Nataïs Pop Corn South Africa SAS şi SCI Pop Corn Immobilière.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior acestei tranzacţii, Li-Corn era controlată de grupul Michael Ehmann.

"Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care Intersnack International B.V. şi grupul  Michael Ehmann preiau în comun Li-Corn SAS şi filialele sale - Nataïs SAS, Nataïs Pop Corn South Africa SAS şi SCI Pop Corn Immobilière", a informat autoritatea de concurenţă.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei.

"Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", mai arată Consiliul Concurenţei.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Grupul Intersnack este activ în domeniul producţiei şi distribuţiei de snacks-uri sărate în Europa, inclusiv în România, dar şi în alte continente.

Grupul Michael Ehmann activează, în principal, în industria porumbului pentru popcorn, mai ales prin filiala sa, Li-Corn, aceasta având o prezenţă redusă în România.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.