Intel şi guvernul german sunt aproape de un acord ca producătorul de cipuri să primească subvenţii în valoare de 9,9 miliarde de euro pentru construcţia unei fabrici de cipuri în ţară, în creştere faţă de cele 6,8 miliarde de euro convenite anterior, a relatat joi publicaţia Handelsblatt, citând surse guvernamentale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negocierile finale vor avea loc în acest weekend, a informat ziarul, directorul general al Intel, Pat Geisinger, şi reprezentanţii guvernului urmând să semneze un acord luni, la Berlin.

Intel şi Ministerul Economiei nu au fost imediat disponibile pentru comentarii în afara orelor de lucru.

Fondurile suplimentare urmează să provină dintr-un buget aflat în responsabilitatea ministrului Economiei, care a militat intens pentru subvenţiile suplimentare în faţa rezistenţei ministrului de Finanţe Christian Lindner, potrivit Handelsblatt.

Intel, care a anunţat anul trecut că a ales oraşul german Magdeburg pentru un nou complex de fabricare a cipurilor, şi-a ridicat cererea de subvenţii la aproximativ 10 miliarde de euro, invocând costuri mai mari ale energiei şi de construcţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.