Ca urmare a intensificării criticilor la adresa modului în care funcţionează algoritmul de rankare a posturilor, Instagram va oferi, ca alternativă, un feed în care acestea sunt ordonate invers cronologic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Instagram, Adam Mosseri, a anunţat că inginerii firmei lucrează deja de mai multe luni la un newsfeed cronologic, care urmează să fie lansat cândva în primul trimestru al anului viitor.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei mărturii susţinute de Mosseri în faţa unei comisii senatoriale, pe tema pericolelor la care sunt expuşi cei mici în cadrul platformei sociale deţinute de Meta.

Sunt cinci ani de când Instagram a renunţat la feed-ul cronologic, vreme în care şi-a apărat algoritmul de toate acuzele care i-au fost aduse.

Ordinea cronologică nu este singura noutate la care Instagram lucrează. Tot Mosseri spune că Instagram va avea şi un feed special, cu postările favoriţilor, unde acestea vor fi separate de cele ale celorlalte persoanelor urmărite.

Ambele feed-uri, atât cel cronologic, cât şi cel pentru favoriţi, vor fi opţionale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.