Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au confiscat o cantitate de 2.480 kg de tutun brut, dintr-o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care urma să ajungă în Polonia, prejudiciul adus bugetului statului fiind de 2 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, în urma activităţii de monitorizare la Punctul  de Trecere a Frontierei de la Calafat, au descoperit un mijloc de transport de tip autoutilitară, înmatriculat în Republica Bulgaria, care a declarat că transporta tutun brut în cantitate de 2.480 kg, cu destinaţia Polonia, urmând a ieşi din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş", a informat joi ANAF.

Transportul a fost depistat miercuri, 2 septembrie.

"Inspectorii antifraudă au monitorizat transportul pe tot traseul parcurs. În urma verificărilor specifice întreprinse de DGAF, autorităţile poloneze au transmis că firma declarată şi înscrisă în documentele de transport drept beneficiarul final nu are în derulare o astfel de tranzacţie cu tutun din Bulgaria, fapt ce i-a determinat pe inspectorii antifraudă să confişte tutunul transportant şi să indisponibilizeze autoutilitara, în apropierea PTF Nădlac", mai precizează ANAF.

Prejudiciul estimat ce ar fi fost adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor, inclusiv accize, este în cuantum de două milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.