Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele şapte luni, faţă de perioada similară din 2022, ca serie brută, cu 12,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,1%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 12,4%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+33,5%), lucrările de construcţii noi (+10,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,4%)”, arată datele INS.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+33,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+0,4%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,1%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+32,4%), lucrările de construcţii noi (+11,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,7%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+32,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+0,8%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,6%

Iulie 2023 comparativ cu iunie 2023

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 3,8%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-12,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-11,5%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,9%.

 Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale (-9,9%), clădirile rezidenţiale (-3,2%) şi la construcţii inginereşti (-0,7%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,5%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+6,3%).

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 5,1% fiecare.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+3,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+0,3%). Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 6%.

Iulie 2023 comparativ cu iulie 2022

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 15,8%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (+22,8%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+14,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+15,3%).

Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile ingineresti (+37,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,7%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 14,3%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 15,9%.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+23,8%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+15,1%).

Pe obiecte de construcţii, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+37,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (+8,1%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 13,4%.

Speakeri de top analizează situaţia investiţiilor la evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” – ediţia a IV-a, luni, 25 septembrie. Mai multe detalii pot fi găsite aici.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.