În primele cinci luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de perioada similară din 2020 ca serie brută cu 5,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1 ianuarie - 31 mai 2021 comparativ cu perioada 1 ianaurie - 31 mai 2020, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 5,5%. Pe elemente de structură a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,8%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-11,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-6,8%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale (+23,9%) şi la construcţiile inginereşti (+0,3%) Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 0,5%”, arată datele INS.

În primele cinci luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+8,3%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 10,7%, respectiv cu 8,1%.

Pe obiecte de construcţii, o creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+13,1%). Clădirile nerezidenţiale şi
construcţiile inginereşti au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 0,4%.

De asemenea,volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în luna mai, faţă de aprilie, ca serie brută cu 0,7%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-2,7%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 12,2%, respectiv cu 0,6%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale (-5,5%) şi la clădirile rezidenţiale (-3,2%).
Lucrările de construcţii inginereşti au crescut cu 4,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele cinci luni, faţă de aprilie, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,8%, scădere înregistrată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,9%), lucrările de construcţii noi (-8,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-0,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-8,9%), construcţiile inginereşti (-6,0%) şi la clădirile rezidenţiale (-4,8%).

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut în luna mai 2021 faţă de mai 2020 pe total cu 6,1%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi (+14,7%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 8,9%, respectiv cu 7,6%.
Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 40,6%. Construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 4,4%, respectiv cu 1,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 7%. Pe elemente de structură s-a evidenţiat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 14,8%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-10,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale
(-7,4%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale (+37,6%). Lucrările de construcţii inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 2,5%, respectiv cu 1,1%.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.