Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în primele şapte luni faţă de perioada similară din 2019 atât ca serie brută cu 36%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 35,6%, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019 atât ca serie brută cu 14,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,6%. În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019 atât ca serie brută cu 36%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 35,6%", arată datele INS.

În luna iulie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,6%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 47,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 29,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 0,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitatea scăzut cu 0,1%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, a scăzut, atât ca serie brută cu 24,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 30,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 9,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+14,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+9,1%), comerţul cu autovehicule (+8,1%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+0,5%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 6,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 47,5%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+89,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+44,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+41,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,7%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 29,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a înregistrat o creştere cu 0,4% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+90,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,8%). Comerţul cu autovehicule a scăzut cu 2,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, a înregistrat o scădere cu 0,1% faţă de luna iulie 2019. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 24,6% mai mică comparativ cu luna iulie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-57,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-26,9%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-23,7%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-19,5%).

Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 5,7%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020 a scăzut cu 30,8%, comparativ cu luna iulie 2019.

În primele şapte luni comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 14,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-20,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-10,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,3%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 75,1%.

În primele şapte luni comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 13,6%. Activitatea deservicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele şapte luni a înregistrat o cifră deafaceri cu 36% mai mică comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, influenţată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-49%), activităţile dejocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-39,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-33,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-23,2%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-18,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada ianuarie-iulie 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 35,6% mai mică comparativ cu perioada similară din 2019.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.