Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în aprilie, atât ca serie brută cu 107,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 99,6%, faţă de aprilie 2020, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, a înregistrat o creştere cu 107,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+128,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+99,9%), comerţul cu pieseşi accesorii pentru autovehicule (+82,9%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+46,2%)”, arată datele INS.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, a înregistrat o creştere cu 99,6% faţă de luna aprilie 2020.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 348,9% mai mare comparativ cu luna aprilie 2020, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1.903,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+848,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+386,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+281,9%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+88,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021 a crescut cu 228,2%, comparativ cu luna aprilie 2020.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,7%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-4,7%) şi la comerţul cu autovehicule (-1,4%).

Activităţile de întreţinere şireparare a autovehiculelor au rămas la acelaşi nivel.

Volumul total al cifrei de afaceri dincomerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2021, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 3,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-20,2%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-0,6%).

Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,3%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+4,2%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2021, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 10%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.