Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele cinci luni ale acestui an, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută cu 16,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 16,5%. În perioada ianuarie-mai, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de aceeaşi perioadă din 2022, atât ca serie brută cu 13,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17,7%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1.I-31.V.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 16,7%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+28,1%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,5%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,2%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scǎzut cu 7,6%”, arată datele INS.

În perioada 1.I-31.V.2023 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 16,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.V.2023 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,5% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+56,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,9%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,3%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,8%).

 Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.V.2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 17,7% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022.

Mai 2023 comparativ cu aprilie 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 20%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+24,5%), comerţul cu autovehicule (+18,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+17,8%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+16,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,3%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2023, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 10,5%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+17,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,9%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,1%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,4%).

Activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 2,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2023, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,1%.

Mai 2023 comparativ cu mai 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2023, comparativ cu luna mai 2022, a înregistrat o creştere cu 15,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+24,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+5,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,6%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+0,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2023, a înregistrat o creştere cu 19,5% faţă de luna mai 2022.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu luna mai 2022, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+47,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,3%).

 Scăderi au înregistrat: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-8,2%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-5,6%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2023 a crescut cu 4,7%, comparativ cu luna mai 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.