Producţia vegetală a înregistrat anul trecut, faţă de anul 2018, creştere numai în regiunea de dezvoltare Vest (+14,6 puncte procentuale), în timp ce producţia animală a înregistrat creşteriale producţiei în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Est şi Nord–Est, a informat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2019 faţă de anul 2018 a fost 96,2% pe total, 94,4% la producţia vegetală şi 99,2% la producţia animală. În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2019 contribuind cu numai circa 2% la valoarea producţiei ramurii agricole la nivel naţional”, arată datele INS.

Producţia vegetală a înregistrat, în anul 2019 faţă de anul 2018, creştere numai în regiunea de dezvoltare Vest (+14,6 puncte procentuale). Producţia animală, în anul 2019 faţă de anul 2018, a înregistrat creşteriale producţiei în regiunile de dezvoltare: Vest (+2,1 puncte procentuale), Sud-Est (+1,9 puncte procentuale) şi Nord–Est (+0,2 puncte procentuale).

Scăderi ale producţiei animale s-au înregistrat în celelalte regiuni de dezvoltare, cuprinse între -7,6 puncte procentuale în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov şi -0,1 puncte procentuale în regiunea de dezvoltare Sud Vest-Oltenia.

Serviciile agricole au înregistrat creşteri cuprinse între +7,3 puncte procentuale în regiunea de dezvoltare Sud –Est şi +108,4 puncte procentuale în regiunea de dezvoltare Sud Vest-Oltenia. Scăderea valorii serviciilor agricole s-a înregistrat numai în regiunea de dezvoltare Centru de -26,3 puncte procentuale.

Structura valorii producţiei ramurii agricole în anul 2019 este asemănătoare cu cea din anul precedent. La producţia vegetală ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare: Sud-Muntenia (20,2%), Sud-Est (17,3%) şi Nord-Est (14,2%), iar la producţia animală ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare: Nord-Est (18,8%), Sud-Muntenia (15,5%), Centru (14,4%) şi respectiv Nord -Vest (14,3%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.