Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 1,1% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor transmise marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceeaṣi perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 0,2% comparativ cu trimestrul întâi din anul anterior.

În trimestrul 1 din 2019. comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2018, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri de 2,2 ori la categoria autobuze ṣi microbuze ṣi cu 52,9% la mopede ṣi motociclete.

Totodată, la categoria autoturisme, s-a înregistrat o scădere cu 2,1%.

”În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost înregistrată creṣtere la categoria remorci ṣi semiremorci cu 5,8%, ṣi scăderi la autotractoare ṣi autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 5% respectiv cu 1,9%”, se arată în comunicat.

Faţă de trimestrul 4 din 2018, în trimestrul 1 din 2019 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scădere cu 3% la vehiculele pentru transportul pasagerilor ṣi creṣtere cu 1,7% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.