Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în primele opt luni în termeni nominali cu 25,6%, faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comenzile noi din industria prelucrătoare în perioada 1 ianuarie - 31 august 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, au crescut pe ansamblu cu 25,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+37,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+25%) şi în industria bunurilor de capital (+23,1%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 1,6%", arată datele INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare în luna august 2021, comparativ cu luna precedentă, au scăzut pe ansamblu cu 21,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de capital (-29,6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-20,7%), industria bunurilor de uz curent (-14%) şi în industria bunurilor intermediare (-8,9%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare în luna august 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 8,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+42,7%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+15,1%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de capital (-7,5%) şi industria bunurilor de uz curent (-7%).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.