Comenzile noi din industria prelucrătoare pe total (piaţa internă şi piaţa externă) în termeni nominali au crescut, în februarie 2021, atât faţă de luna precedentă cu 5,6%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 3,1%, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică(INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Comenzile noi din industria prelucrătoare în luna februarie 2021, comparativ cu luna precedentă, au crescut pe ansamblu cu 5,6% datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+9,5%) şi în industria bunurilor de capital (+5,1%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-5,2%) şi industria bunurilor de uz curent (-0,9%)”, arată INS.

Potrivit INS, comenzile noi din industria prelucrătoare în luna februarie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 3,1% datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+12,6%), industria bunurilor intermediare (+12,0%) şi în industria bunurilor de capital (+0,4%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 14,0%. 

“Comenzile noi din industria prelucrătoare în perioada 1 ianuarie-28 februarie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie- 29 februarie 2020, au crescut pe ansamblu cu 2,8% datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+24,4%) şi în industria bunurilor intermediare (+10,2%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 11,7%. Industria bunurilor de capital a rămas la acelaşi nivel”, se mai arată în comunicatul INS.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.