Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut anul trecut în termeni nominali cu 18,6%, faţă de 2020, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în perioada 1.I-31.XII.2021, comparativ cu perioada 1.I-31.XII.2020, au crescut pe ansamblu cu 18,6%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+34,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+23,2%) şi în industria bunurilor de capital (+12,5%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 0,4%", arată datele INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, au scăzut pe ansamblu cu 8,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-9,9%), industria bunurilor intermediare (-9%), industria bunurilor de capital (-8,2%) şi în industria bunurilor de uz curent (-7,1%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna decembrie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent au crescut pe ansamblu cu 19,9%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+41,7%), industria bunurilor intermediare (+24,1%), industria bunurilor de capital (+18%) şi în industria bunurilor de uz curent (+6%).

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.