Comenzile noi din industria prelucrătoare pe total (piaţa internă şi piaţa externă) în termeni nominali au crescut în luna aprilie a acestui an cu 0,7%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 93%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În luna aprilie 2021 comenzile noi din industria prelucrătoare pe total (piaţa internă şi piaţa externă) în termeni nominali au crescut atât faţă de luna precedentă cu 0,7%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 93%. În perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2020, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 21,8%”, arată datele INS.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, au crescut pe ansamblu cu 0,7%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+8,6%), industria bunurilor de uz curent (+6,1%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,5%).

Scădere a înregistrat industria bunurilor de capital (-4%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 93%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+119,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+102,1%), industria bunurilor intermediare (+72,2%) şi înindustria bunurilor de uz curent (+24,7%).

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în primele patru luni, comparativ cu perioada similară din 2020 au crescutpe ansamblu cu 21,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+38,3%), industria bunurilor intermediare (+25,5%) şi în industria bunurilor de capital (+22,4%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 5,4%.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.