Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în termeni nominali a crescut în primele opt luni, faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 17,3%, respectiv cu 16,7%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În perioada 1 ianuarie - 31 august 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 17,3%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+24,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+23,4%), activităţile de transporturi (+20%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,4%) şi activitǎţile de comunicaţii (+6,5%)", arată datele INS.

În primele opt luni, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut pe ansamblu cu 16,7%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna august 2021 comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,7%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de comunicaţii (+2,2%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+1,3%), activităţile de transporturi (+1,2%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,3%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 13%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 4,1%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna august 2021, comparativ cu luna august 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 23,7%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (+35%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+30,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+17%), activităţile de comunicaţii (+7,7%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2021, comparativ cu luna august 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 24%.

 

 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.