Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut, în primele cinci luni ale anului, faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,2%, respectiv cu 12,9%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1 ianuarie - 31 mai 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 14,2%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+25,4%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+21,8%), activităţile de transporturi (+14,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,3%) şi activitǎţile de comunicaţii (+6,8%)”, arată datele INS.

În primele cinci luni, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 12,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna mai 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 3,5%, ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-8,1%) şi din activităţile de transporturi (-0,6%). Creşteri au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+0,7%) şi activităţile de comunicaţii (+0,3%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au rămas la acelaşi nivel.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 1,4%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna mai 2021, comparativ cu luna mai 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 29,9%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+58,4%), activităţile de transporturi (+39%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+28,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+26,1%) şi din activităţile de comunicaţii (+9,5%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2021, comparativ cu luna mai 2020, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 30,9%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.