Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut în termeni nominali, cu 1,8%, în primele şapte luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cifra de afaceri din industrie a crescut în termeni nominali, în perioada 1.I-31.VII.2023, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2022, pe ansamblu, cu 1,8%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+2,5%). Industria extractivă a scăzut cu 13,7%”, arată datele INS.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+11,5%), industria bunurilor de uz curent (+9,2%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2%).

Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (-25,6%) şi în industria bunurilor intermediare (-3,3%).

Iulie 2023 comparativ cu iunie 2023

Cifra de afaceri din industrie a scăzut în termeni nominali în luna iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, pe total, cu 3,9%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (-5,9%) şi în industria prelucrătoare (-3,8%).

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria bunurilor de capital (-8,2%), industria bunurilor intermediare (-3,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,8%) şi industria bunurilor de uz curent (-0,4%).

Industria energetică a crescut cu 3,3%.

Iulie 2023 comparativ cu iulie 2022

Cifra de afaceri din industrie a scăzut în termeni nominali, în luna iulie 2023, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, pe ansamblu, cu 2,1%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (-12,2%) şi în industria prelucrătoare (-1,7%).

Pe marile grupe industriale, scăderi au înregistrat: industria energetică (-42,4%) şi industria bunurilor intermediare (-3,7%).

Creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+7,8%), industria bunurilor de uz curent (+6,1%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.