Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în februarie 2021 cu 9,3%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în timp ce serviciile prestate populaţiei au scăzut cu 24,3%, serie brută, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, a înregistrat o creştere cu 9,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+86,7%), comerţul cu autovehicule (+12,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 0,1%”, se arată în comunicatul INS.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2021, a înregistrat o creştere cu 9,9% faţă de luna februarie 2020.

Potrivit INS, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2021, a înregistrat o cifră de afaceri cu 24,3% mai mică comparativ cu luna februarie 2020, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-50,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-22,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-21,9%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-16,7%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2021 a scăzut cu 24,0%, comparativ cu luna februarie 2020.

În primele două luni din 2021 comparativ cu primele două luni din 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 8,5%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+89,6%), comerţul cu autovehicule (+11,6%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,6%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au scăzut cu 4,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie -28 februarie 2021 a înregistrat o cifră de afaceri cu 29,7% mai mică comparativ cu perioada 1 ianuarie- 29 februarie 2020, influenţată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-54,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-30,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-25,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-17,6%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,8%).

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.