Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective, în trimestrul III 2020, a fost de 95.000, cheltuielile acestora însumând 190,4 milioane lei, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective, în trimestrul III 2020 a fost de 95.000, cheltuielile acestora însumând 190,4 milioane lei. Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii) au reprezentat principalul motival sejurului petrecut de către 59,8 % dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul III 2020, cheltuielile acestora reprezentând 60,3% din total”, arată datele INS.

40,2% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, în trimestrul III 2020 au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanţe (60%) şi pentru vizitarea prietenilor şi rudelor (16,6%).

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 41,3% şi-au organizat singuri sejurul, iar 34,5% prin agenţii de turism. Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 67,5% din numărul total de turişti, în timp ce 26,4% au utilizat autoturisme proprii, 4,3% autocare şi autobuze, iar 1,8% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (54,2%), fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (85,2%din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 16,1%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 14,1%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 52,8% au fost destinate alimentelor şi băuturilor, iar 25,5% cadourilor şi suvenirurilor.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 58,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 38,7% din totalul cheltuielilor pentru recreere.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.