ING Bank România a anunţat, marţi, că a înregistrat un avans de 16% al veniturilor în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 491 milioane lei (103,1 milioane euro), în condiţiile creşterii atât a bazei de clienţi, cât şi a activităţii acestora. În plus, banca a anunţat că directorul general Michal Szczurek va prelua o nouă poziţie în grupul financiar olandez ING.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profitul brut este de 222 milioane lei, cu 4% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în urma unei evoluţii pozitive în condiţii de piaţă dificile.

”Veniturile au crescut cu 16%, la 491 milioane lei, datorită volumelor de activitate crescute. Costurile operaţionale au crescut şi ele cu 7%, la 221 milioane, influenţate în special de dinamica costurilor salariale şi a costurilor de reglementare”, se arată în comunicat.

Costul cu deprecierea activelor a crescut la 48 milioane lei, ca urmare a constituirilor de provizioane suplimentare pentru portofoliul de credite de consum, spre deosebire de anul trecut când banca a beneficiat de o eliberare de provizion pentru expunerile corporative. Rata creditelor neperformante a ajuns la 3,5% în primul trimestru, uşor mai ridicată faţă de finalul anului trecut, însă semnificativ sub media pieţei. Profitul net al companiei a ajuns la finalul primului trimestru la 197 milioane lei, faţă de 193 milioane lei în primul trimestru al anului trecut.

”Volumul creditelor acordate a crescut cu 4,6 miliarde lei pe parcursul ultimelor 12 luni, ajungând la 26,1 miliarde lei (+22%), cu creşteri semnificative atât în segmentul persoanelor fizice, cât şi al persoanelor juridice. Cota de piaţă a crescut cu 1,1% faţă de martie 2018, la 10,1%”, se arată în comunicat.

Soldul fondurilor atrase a crescut cu 11% în ultimul an, cu o creştere de 3,1 miliarde lei şi totalizând 31,05 miliarde lei la finalul lunii martie. Cota de piaţă a băncii pe acest segment a ajuns la 9%, comparativ cu 8,8% în primul trimestru al anului trecut, creşterea datorându-se în special dezvoltării portofoliului dedicat persoanelor fizice, potrivit băncii.

În plus, după un mandat de 7 ani în România, directorul general Michal Szczurek va prelua o nouă poziţie în grupul ING, urmând să gestioneze divizia de retail ING Asia.

”Pe parcursul şederii lui în România, ING Bank a crescut la o cotă de piaţă de 10,1% în segmentul de creditare, de la 4,5% cât înregistra în 2012, fără nicio achiziţie, fiind singura bancă internaţională din top 10 cu această realizare. Pe parcursul ultimilor 4 ani, segmentul de retail a raportat o creştere a numărului de clienţi de două cifre, în timp ce segmentul de mid-corporate şi-a dublat cota de piaţă în ultimii 3 ani”, se arată în comunicat.

Primele luni ale acestui an au mai adus schimbări în managementul ING, cu Răzvan Sighinaş alăturându-se conducerii ING din martie, în rolul de CIO (Chief Information Officer).

”Răzvan are o experienţă de 18 ani în domeniul IT, după ce a început ca software engineer, ocupând apoi roluri operaţionale şi senior management în SUA şi Europa pentru jucători mari ai industriei precum Oracle, Vodafone sau Electronic Arts”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.