ING Bank România a anunţat că a acordat a doua facilitate de credit de 10 milioane de lei (2 milioane de euro) pentru compania Agrinvest Credit IFN, specializată în finanţarea sectorului agricol românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ING Bank România a acordat a doua facilitate de credit de 10 milioane de lei (2 milioane de euro) pentru compania Agrinvest Credit IFN, specializată în finanţarea sectorului agricol românesc. Astfel, valoarea creditelor contractate de Agrinvest Credit IFN de la ING Bank a ajuns la 20 milioane de lei, după ce compania a mai obţinut un împrumut în luna aprilie 2021", anunţă banca.

Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru a susţine dezvoltarea afacerilor fermierilor mici şi mijlocii de pe plan local.

„Sprijinul financiar pe care îl acordă Agrinvest Credit IFN fermierilor mici şi mijlocii vine la pachet cu ampla expertiză tehnologică în sectorul agribusiness a grupului Agrinvest. Ne bucurăm să susţinem din nou Agrinvest Credit IFN şi suntem convinşi că această finanţare va duce la un progres al fermierilor români pentru a adopta practici mai sustenabile din punct de vedere financiar. Pentru noi, acest credit nu reprezintă doar o nouă tranzacţie în portofoliul băncii, ci şi un nou pas înainte în direcţia sustenabilităţii şi a sănătăţii financiare a companiilor din România”, a explicat Marius Gavrea, expert agribusiness, divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

În cei doi ani de activitate de la înfiinţare, Agrinvest Credit IFN a acordat credite pentru fermierii români în valoare de peste 100 milioane lei. La finalul anului 2021, împrumuturile acordate au ajuns la 54 milioane de lei, cu 58% mai mult faţă de planul de afaceri stabilit la început de an.

Cu fondurile obţinute, în 2022, Agrinvest Credit IFN vizează un volum de credite noi de peste 45 milioane lei, precum şi extinderea portofoliului de clienţi.

„Segmentul de piaţă vizat rămâne cel al fermierilor mici şi mijlocii, cu suprafeţe medii exploatate de 500-700 ha. Ne menţinem angajamentul de a acoperi toate nevoile fermierilor români prin produse personalizate, destinate finanţării ciclului de producţie a cerealelor, precum şi prin susţinerea investiţiilor în dezvoltarea fermelor vegetale. Pentru a veni în întâmpinarea partenerilor fermieri, în 2021, am lansat două noi produse de creditare, care pot contribui la creşterea profitabilităţii anuale a fermelor vegetale: Facilităţi de credit garantate cu contractele de vânzare produse agricole, finanţând până la 35% din valoarea respectivului contract; Facilităţi de credit pentru finanţarea stocurilor de cereale astfel încât fermierii să nu fie nevoiţi să vândă producţia la recoltă, când, în general, preţurile sunt mai mici”, spune Andra Pârvan, director general Agrinvest Credit IFN.

ING Bank România a intrat pe segmentul finanţării agriculturii în anul 2015.

Agrinvest Credit IFN face parte din grupul Agrinvest, jucător de top în sectorul agricol, cu capital 100% românesc. Grupul are activităţi integrate de distribuţie inputuri pentru fermieri, comerţ cu cereale, parc logistic pentru transportul cerealelor, dispunând de capacităţi de depozitare de peste 250.000 de tone în 17 locaţii din 12 judeţe agricole, precum şi producţie agricolă şi de sămânţă pe o suprafaţă de peste 6.500 ha. Compania a intrat în registrul special al IFN-urilor in anul 2021.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. 

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi singura bancă cu creştere organică, fără achiziţii de portofolii de clienţi sau alte bănci. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.