Marile organizaţii din industria muzicală au trimis o scrisoare Twitch, prin care condamnă platforma de streaming pentru lipsa de acţiune în ceea ce priveşte protejarea drepturilor de autor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Industria muzicală este de mai multă vreme supărată pe Twitch, pentru că permite utilizatorilor să urce melodii alături de înregistrările video, melodii pentru care nu există niciun acord cu reprezentanţii autorilor.

După mai multe mesaje separate ale unora din reprezentanţii acesteia, industria muzicală, prin Recording Industry Association of America (RIAA), Recording Academy, National Music Publishers Association, American Association of Independent Music, SAG-AFTRA şi alţii, a trimis o scrisoare oficială către Twitch prin care cere luarea de măsuri.

În scrisoare se arată cum Twitch nu a luat nicio măsură după ce a primit miii de notificări pentru încălcarea drepturilor de autor şi, mai mult, nici măcar nu a răspuns în vreun fel.

Twitch spune că plăteşte licenţe pentru distribuţie publică - licenţele de care au nevoie restaurantele şi cafenelele pentru a reda muzică.

Digital Millennium Copyright Act, legea care guvernează conţinutul muzical distribuit online, prevede licenţierea specială a conţinutului în acest caz, o licenţă pe care platforma deţinută de Amazon nu o deţine şi pentru care nu a plătit.

Scrisoarea trimisă de industria muzicală reprezintă foarte probabil un ultim “avertisment prietenesc” înainte de intentarea unui proces. Situaţia seamănă foarte mult cu cea care a precedat procesul industriei muzicale cu YouTube.

După procesele din perioada 2007 - 2009, YouTube a fost forţat să dezvolte un sistem de identificare a conţinutului licenţiat, sistem care este folosit şi în prezent pentru a avertiza creatorii de conţinut când folosesc melodii pentru care nu au fost plătite drepturile de autor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.