Inditex, proprietarul Zara, i-ar putea trimite în şomaj tehnic pe toţi cei 25.000 de angajaţi din magazine deţinute în Spania, dacă starea de urgenţă se va prelungi dincolo de data de 15 aprilie, a declarat vineri un oficial al companiei, acesta fiind un semn al modului în care daunele economice provocate de epidemia de coronavirus s-ar putea înrăutăţi. Alte companii mari, cum sunt Seat, Volkswagen şi Renault, au luat deja această măsură, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii din centrele de logistică, birourile centrale şi operaţiunile de producţie nu vor fi afectaţi, a spus oficialul. Sediul central al Inditex din Arteixo, nordul Spaniei, este centrul nervos al operaţiunilor grupului de modă.

Spania a declarat sâmbată stare de urgenţă pentru o perioadă de 15 zile, ordonând închiderea barurilor, restaurantelor şi a majorităţii magazinelor, precum şi restricţionarea transporturilor.

Magazinele Inditex din Spania, inclusiv cele ale brandului Zara, au fost închise, dar angajaţii au fost plătiţi în continuare.

Producătorii auto Seat, Volkswagen şi Renault, precum şi fast-food-urile Burger King, se numără printre companiile care au plasat deja în şomaj tehnic mii de angajaţi din Spania.

Operatorul aerian Iberia a anunţat joi că va trimite în şomaj tehnic până la 90% din personalul navigant, în condiţiile în care avioanele sunt consemnate la sol.

Reţeaua de magazine a Inditex din Spania este cea mai mare deţinută de grup, generând aproximativ o şesime din vânzările sale globale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.