Indicii americani S&P 500 şi Nasdaq au încheiat tranzacţiile de luni la noi niveluri record, investitorii fiind interesaţi de acţiunile companiilor de tehnologie, calmaţi fiind de comentariile liniştitoare ale Rezervei Federale referitoare la ritmul retragerii măsurilor de stimulare şi de impactul avut asupra redresării economice, transmitev Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Apple au urcat la un maxim istoric, iar cele ale Microsoft, Amazon.com, Alphabet, compania mamă a Google, au avansat la rîndul lor, investitorii ignorând semnele de încetinire a redresării economice şi de creştere a numărului de cazuri de Covid-19.

Titlurile companiilor de tehnologie care se dezvoltă rapid tind să beneficieze de aşteptările privind un nivel scăzut al dobânzilor, pentru că valoarea lor depinde în mare măsură de câştigurile viitoare.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat vineri că banca centrală va continua să aibă o abordare precaută în retragerea măsurilor de stimulare din perioada pandemiei şi a reafirmat că ecoomia îşi revine constant.

Indicele S&P 500 a închis în urcare cu 0,43%, Nasdaq Composite cu 0,9%, dar Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,16%.

Deşi preţurile petrolului au crescut luni cu 0,7%, acţiunile companiilor din sectorul energiei au scăzut, investitorii fiind îngrijoraţi de impactul pe termen lung avut de uraganul Ida asupra infrastructurii offshone de producţie a petrolului de lângă Port Fourchon, Louisiana.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.