Indicele londonez FTSE 100 a încheiat tranzacţiile de luni în urcare cu 0,9%, la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape doi ani, susţinut de acţiunile companiilor din sectorul sănătăţii, titlurile GlaxoSmithKline avansând cu 4,1% în urma respingerii unei oferte de preluare de 50 de miliarde de lire sterline din partea diviziei de consum a grupului Unilever. Piaţa a fost susţinută şi de acţiunile din sectorul energiei şi cel al mineritului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Unilever au scăzut cu 7%, înregistrând cea mai slabă evoluţie în cadrul indicelui FTSE 100. Potrivit unei informaţii, compania ar discuta cu băncile obţinerea unei finanţări suplimentare pentru o posibilă îmbunătăţire a ofertei de prealuare a GlaxoSmithKline.

”Să plăteşti 50 de miliarde de lire pentru o companie care vinde produse pentru reducerea durerii şi paste de dinţi parea un pariu riscant şi, chiar dacă Unilever are nevoie să îşi reorganizeze afacerile...ţinta de preţ pentru a face acest lucru pare mare”, a declarat Michael Hewson, analist la firma CMC Markets.

Analişti ai Barclays au spus că oferta Unilever şi evaluările sunt foarte dificil de realizat chiar şi în timpuri normale, cu atât mai mult în mijlocul unei pandemii.

Printre cele mai mari contribuţii la creşterea indicelui FTSE 100 au fost cele ale acţiuniloe Glencore, BP şi Royal Dutch Shell.

Pe alte pieţe europene, indiucele german DAX a urcat cu 0,32%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,82%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.