Wall Street a încheiat tranzacţiile de vineri în creştere, iar indicele Dow Jones a şters pierderile din acest an, intrând în teritoriu pozitiv, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones a urcat cu 0,6%, S&P 500 cu 0,7%, iar Nasdaq Composite a avansat cu 0,6%.

Creşterile de vineri au adus indicele Dow pe creştere în acest an, pentru prima oară din luna februarie, când a atins un maxim istoric.

După închiderea de vineri, indicele Dow este în urcare cu 0,4% în 2020.

Walmart şi Coca-Cola au înregistrat cele mai mari creşteri în cadrul indicelui Dow, de 2,7%, respectiv de 3,3%. Acţiunile din sectorul tehnologiei şi cel al energiei au avut cele mai bune performanţe în cadrul indicelui S&P 500, de 1,1%, respectiv de 1,9%.

Pe ansamblul săptămânii, indicele Dow a urcat cu 2,6%, aceasta fiind a treia creştere săptămânală din ultimele patru săptămâni.

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au urcat cu peste 3% fiecare la nivelul săptămânii şi au consemnat a cincea creştere săptămânală consecutivă.

Pentru S&P 500 a fost prima serie de cinci săptămâni de creştere de la sfârşitul anului 2019. De asemenea, este cea mai lungă  perioadă de creştere a indicelui Nasdaq după seria de şase săptămâni încheiată în ianuarie.

După avansul de vineri, indicele S&P 500 este pe care să înregistreze cea mai mare creştere din luna august după cea din 1984.

Creşterea indicilor bursieri a fost susţinută de anunţul de joi al Rezervei Federale americane privind relaxarea politicii referitoare la inflaţie, pentru susţinerea pieţei muncii şi a economiei, precum şi de datele referitoare la o creştere de 1,5% a cheltuielilor de consum în luna iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.