Ministerul Electronicii şi IT-ului din India a emis un aviz prin care li se cere firmelor de tehnologie să obţină permisiunea guvernului înainte de a lansa noi modele lingvistice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acelaşi aviz le cere companiilor să se asigure că serviciile sau produsele lor nu suferă de părtinire sau discriminare ori ameninţă în vreun fel integritatea procesului electoral.

Avizul nu este obligatoriu din punct de vedere juridic, însă, ministrul adjunct IT al Indiei, Rajeev Chandrasekhar, spune că ”acesta este viitorul reglementării" în materie.

Noul aviz marchează o schimbare radicală de atitudine din partea guvernului indian, care refuza, cu un an în urmă, să reglementeze AI-ul, pe care îl considera un sector vital pentru interesele ţării.

Schimbarea de atitudine a Indiei este criticată de numeroşi lideri din domeniul tehnologiei, care spun că este o mutare greşită din partea Indiei, care va afecta inovaţia şi progresul tehnologic.

Nerespectarea prevederilor legale poate avea consecinţe penale, se arată în acelaşi aviz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.