Dezvoltatorul imobiliar chinez Ronshine China Holdings a ratat plata dobânzilor pentru două emisiuni de obligaţiuni care ajung la maturitate în iunie 2023 şi decembrie 2023, în valoare totală de 27,9 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai recentă lovitură pentru piaţa imobiliară din China aflată în dificultate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ronshine nu a plătit o dobândă de 12,798 milioane de dolari pentru titlurile senior cu o dobândă de 8,1% cu maturitate în iunie 2023, care au devenit scadente şi plătibile pe 9 iunie şi au o perioadă de graţie de 30 de zile pentru plata dobânzii, a spus într-o declaraţie HKEx, duminică târziu.

Compania a mai spus că nu a plătit o dobândă de 15,07 milioane de dolari pentru titlurile senior de 7,35%,  cu maturitate în decembrie 2023, care au devenit scadente şi plătibile pe 15 iunie, şi care au o perioadă de graţie de 30 de zile pentru a plăti dobânda.

În contextul poziţiei sale actuale de lichiditate, grupul nu poate garanta că va putea îndeplini obligaţiile de rambursare a dobânzii la titlurile senior menţionate mai sus şi la alte titluri senior, la scadenţă sau în perioada de graţie relevantă”, a spus preşedintele companiei. Ou Zonghong.

Ronshine a spus că nu a primit nicio notificare până acum cu privire la rambursarea accelerată, de la deţinătorii bancnotelor cu maturitate în iunie 2023 şi în decembrie 2023.

Dezvoltatorul speră că creditorii îi vor acorda un anumit timp-tampon pentru a rezolva problemele de finanţare şi intenţionează să angajeze consilieri externi pentru a explora soluţii fezabile cu creditorii externi, pentru a căuta o soluţie la datoriile relevante.

Declaraţia a venit la o săptămână după ce dezvoltatorul rival Shimao Group a declarat că a ratat plata dobânzii şi a principalului unei emisuni de obligaţiuni offshore de 1 miliard de dolari.

Sectorul imobiliar al Chinei a fost lovit de o serie de nerespectări a obligaţiilor de plată a datoriilor externe, cazul cel mai notoriu fiind cel al China Evergrande Group, cândva cel mai vândut dezvoltator al ţării, dar care acum este cea mai îndatorată companie imobiliară din lume.

Trei dintre primii cinci mari emitenţi de obliga - Evergrande, Kaisa Group şi Sunac China  - au ajuns deja la obligaţiunile lor în dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.