Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, anunţă, marţi, că peste 35% din lucrările de extindere a pistei aeroportului din Oradea au fost realizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrările de extindere a pistei Aeroportului din Oradea de la 2100 la peste 2500 de metri, au ajuns la un stadiu de peste 35%. S-a realizat fundaţia de balast în grosime de 50 de cm pe toată extinderea pistei şi s-a aşternut şi compactat şi stratul de balast stabilizat”, a anunţat, marţi, Ilie Bolojan.

Potrivit acestuia, până la jumătatea lunii octombrie, se va turna stratul de beton special, pe care vor rula aeronavele, având o grosime de 34 de cm.

”Un sistem de turnare continuă va rula pe şine şi va turna stratul de beton de la un capăt la altul, în 10 fâşii. Se vor finaliza şi lucrările de la noul balizaj şi de la antenele ce vor permite aterizarea aeronavelor dinspre Nojorid, în condiţii de vreme nefavorabilă”, a mai precizat Bolojan.

Aceasta a mai transmis că se lucrează şi la noua platformă de garare a aeronavelor.

”Până în luna decembrie, înainte de Sărbători, lucrările vor fi terminate integral. De anul viitor Aeroportul Oradea va putea fi operat cu aeronave mai mari.

Mulţumesc constructorilor şi echipei de la aeroport pentru stadiul în care au ajuns lucrările”, a mai transmis Bolojan.

Contractul pentru extinderea pistei Aeroportului din Oradea a fost semnat în noiembrie 2022. Este vorba despre un proiect cu fonduri europene în valoare de 15,8 milioane euro. Pista va fi extinsă cu 400 de metri, urmand să aibă o lungime totală de 2.500 metri. În urma acestei investiţii, pe Aeroportul Oradea vor putea ateriza şi aeronave de mare capacitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.