Consiliul Judeţean Bihor anunţă, miercuri, că muncitorii care lucrează la Centura Biharia pregătesc terenul pentru aşternerea stratului de balast, iar preşedintele CJ, Ilie Bolojan, afirmă că investiţia trebuie să fie gata până la finalul anului 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Lucrările la Centura Biharia au început la sfârşitul lunii octombrie. Constructorii decopertează stratul vegetal şi pregătesc aşternerea stratului de balast. În paralel, se definitivează soluţiile tehnice pentru relocarea utilităţilor”, a transmis, miercuri, Consiliul Judeţean Bihor.

Preşedintele CJ, Ilie Bolojan, afirmă că în următoarea perioadă se va trece la aşternerea şi compactarea stratului de balast.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Ne propunem ca până la sfârşitul anului viitor lucrările la centura Biharia să fie terminate. Lucrările sunt finanţate 50% din fonduri europene şi 50% din bugetul Consiliului Judeţean Bihor. Finalizarea acestei centuri va asigura fluenţa circulaţiei la ieşirea spre Marghita şi Satu Mare, va scădea numărul de accidente pe DN19 şi va reduce poluarea în localitatea Biharia”, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit datelor transmise de CJ Bihor, Centura Biharia este compusă din două tronsoane, care vor avea o lungime totală de 8,7 kilometri.

Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisă, drumul care ocoleşte localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de noua centură.

”Lucrările vor fi executate de asocierea de firme Dumexim şi Consorzio Stabile EBG Group. Valoarea contractului este de 55.767.745,17 lei, fără TVA. Durata de execuţie a proiectului de investiţie este de 18 luni”, a mai transmis CJ Bihor.

Noul drum face parte din proiectul ”Creşterea accesibilităţii pe drumurile judeţene în Zona Metropolitană Oradea”, finanţat cu fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027.

Din luna februarie a acestui an se lucrează la celelalte centuri din Zona Metropolitană a Municipiului Oradea: Centura Oşorhei (5,8 km), Centurile Sântandrei (5 km), Sânmartin (8 km) şi Nojorid (8,4 km).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.