International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, l-a numit pe Ary Naïm în funcţia de manager regional pentru Europa Centrală şi de Sud-Est, în locul lui Thomas Lubeck, urmând să coordoneze inclusiv operaţiunile din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, l-a numit pe Ary Naïm în funcţia de manager regional pentru Europa Centrală şi de Sud-Est, cu sediul la Belgrad, urmând să coordoneze operaţiunile din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Serbia şi Slovenia”, a informat IFC.

Naïm preia funcţia de la Thomas Lubeck, care a fost recent numit manager pentru servicii de consultanţă pentru PPP în regiunea Asia-Pacific, cu sediul la Singapore.

"Ary Naïm îşi va valorifica experienţa sa globală acţionând în Europa Centrală şi de Sud-est. Sub conducerea sa, ne vom putea consolida succesul în această regiune, ne vom putea deservi mai bine beneficiarii şi vom putea crea noi pieţe şi oportunităţi acolo unde acestea sunt cele mai necesare”, spune directorul pentru Europa şi Asia Centrală, Wiebke Schloemer.

Cetăţean francez, cu experienţă temeinică în domeniul bancar, Ary Naïm lucrează la IFC de 17 ani. S-a alăturat echipei IFC în 2003 în Maroc, mai întâi ca specialist în finanţare, apoi s-a relocat la Washington în 2005 în cadrul Grupului de Instituţii Financiare al IFC, unde a contribuit activ la conducerea strategică a IFC pentru servicii bancare şi de leasing oferite IMM-urilor.

În anul 2010, a preluat funcţia de reprezentant al IFC pentru Republica Dominicană şi Haiti, coordonând eforturile de reconstrucţie sprijinite de IFC după cutremurul din 2010 şi implementând investiţii inovative, consultanţă şi iniţiative în domeniul managementului financiar din ambele ţări. În ultimii şase ani, Ary Naïm a fost manager de tară al IFC în Mexic, unde a coordonat o creştere semnificativă a angajamentelor anuale ale IFC în mai multe sectoare, creând o puternică unitate operaţională în ţara respectivă. Ary Naïm este inginer informatician, cu un masterat în inteligenţă artificială.

”Pe măsură ce încep să iasă treptat din actuala criză cauzată de pandemia de COVID-19, cu finanţele publice supuse unor constrângeri severe, ţările lumii trebuie să-şi repornească economiile şi să înceapă din nou să creeze locuri de muncă. Niciodată nu a fost atât de important şi de urgent ca acum să atragem investiţii private noi”, a declarat Ary Naïm.

El afirmă că vestea cea bună este că ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est pot foarte bine să-şi valorifice economia digitală, regionalizarea lanţurilor valorice globale de importanţă vitală care se va produce curând, precum şi nevoia unei creşteri incluzive mai sustenabile, care se va manifesta şi în viitor.

”În acest scop, regiunea trebuie să-şi îmbunătăţească mediul de afaceri, trebuie să înfiinţeze noi parteneriate public-private, trebuie să adopte tehnologiile disruptive şi să creeze noi pieţe. IFC deţine o serie de atuuri unice pe care este hotărâtă să le valorifice şi în virtutea cărora poate veni în sprijinul guvernelor şi companiilor de oriunde”, adaugă el.

În ianuarie 2020, portofoliul de investiţii angajate de IFC în Europa Centrală şi de Sud-Est era de 2,6 miliarde dolari în mai multe sectoare, inclusiv pieţe financiare, infrastructură, TIC, producţie, servicii şi învăţământ. Această cifră include şi suma de 575 milioane dolari mobilizată de la diverse instituţii partenere.

IFC - organizaţie-soră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale - este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare, concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente. Este prezentă în peste 100 de ţări. În anul fiscal 2019, a investit peste 19 miliarde dolari în societăţi private şi instituţii financiare din ţările aflate în curs de dezvoltare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.