SoftBank Group a anunţat luni că grupul sud-coreean Hyundai Motor a finalizat preluarea companiei de robotică Boston Dynamics, producătoarea robotului în formă de câine ”Spot”, de la conglomeratul japonez, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma acordului anunţat în decembrie anul trecut, care a evaluat Boston Dynamics la 1,1 miliarde de dolari, Hyundai a obţinut o participaţie de 80% la companie, în timp ce SoftBank a păstrat restul de 20%.

Noul preşedinte al Hyundai Motor Group, Euisun Chung, s-a angajat să reducă dependenţa grupului de producţia tradiţională de maşini, afirmând că robotica va reprezenta 20% din viitoarele afaceri ale companiei, producţia de maşini ocupând 50%, urmată de mobilitatea aeriană urbană cu 30%.

Chung deţine o participaţie de 20% la Boston Dynamics, în timp ce Hyundai Motor şi filialele sale, Hyundai Mobis şi Hyundai Glovis, vor deţine o participaţie combinată de 60%.

CEO-ul grupului Softbank, Masayoshi Son, a declarat că parteneriatul cu Hyundai va accelera drumul producătorului de roboţi spre comercializare produselor sale.

Boston Dynamics, care a fost separată de Massachusetts Institute of Technology în 1992, a fost cumpărată de Google în 2013 şi vândută către SoftBank în 2017.

Printre produsele companiei se numără Spot, un robot asemănător unui câine care poate urca scările, şi care a câştigat atenţia presei chiar dacă a avut dificultăţi să construiască o afacere comercială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.