Atalay Arslan, general manager la Güral Premier Hotels, a declarat pentru News.ro că vor creşte preţurile anul viitor cu 5-10%, faţă de anul acesta, şi pune aceste scumpiri pe seama inflaţiei. Acesta afirmă că cele două hoteluri de cinci stele pe care le administrează, de lângă Antalya, au primit în total în acest an circa 50.000 de turişti, din care 2.600 de turişti din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preţurile vor creşte anul viitor cu 5-10%, dacă facem comparaţie cu anul acesta. Pachetele de vacanţă vor costa în funcţie de perioada din an. Toate costurile au crescut, cheltuielile cu personalul au crescut nu doar în Turcia, ci şi în Europa. Nu e uşor de la un an la altul, şi noi trebuie să majorăm preţurile, însă încercăm să o facem într-un mod constant, nu doar de sărbători. Nu e uşor nici pentru familii, deoarece şi acasă totul este mai scump. De aceea, noi, hotelierii, încercăm să majorăm preţul produselor la un nivel mai scăzut”, a declarat Atalay Arslan, general manager la Güral Premier Hotels, pentru News.ro.

Întrebat dacă se teme că va pierde turişti din cauza faptului că va scumpi oferta, acesta a precizat că, într-adevăr, se teme că, dacă va creşte prea mult preţurile, turiştii s-ar putea orienta spre alte destinaţii.

”Desigur că dacă vei majora prea mult preţurile, turiştii s-ar putea uita către alte destinaţii. Toată lumea ştie că avem aici în Turcia servicii foarte bune şi ne temem de probleme, de aceea vom încerca să nu majorăm prea mult preţul serviciilor”, a adăugat acesta.

În acest an, cele două hoteluri Güral Premier, din Belek şi Tekirova, au primit în total circa 50.000 de turişti, din vestul şi estul Europei, Rusia, dar şi Turcia, din care 2.600 de turişti doar din România.

”Primim turişti români de mulţi ani, deoarece ne iubim foarte mult. În acest an, am primit 2.600 de turişti doar din România, cifre foarte bune pentru acest an, deoarece am avut şi momente dificile. Sezonul nu a început foarte bine, din cauza cutremurului (din 6 februarie, n.r.), un dezastru care ne-a afectat foarte mult. Dar poporul român ne-a sprijinit foarte mult şi au venit la hotelurile Güral şi în acest an”, a declarat Atalay Arslan, general manager la Güral Premier Hotels.

Potrivit acestuia, numărul turiştilor români a crescut cu 30% faţă de 2022.

”Am depăşit rezultatele de dinainte de pandemie, nu doar în ceea ce priveşte numărul turiştilor veniţi din România. Şi anul 2022 a fost un an bun, am avut aproximativ aceleaşi rezultate ca în 2019. Şi cifra de afaceri a fost în creştere, deoarece preţurile au urcat. Iar anul acesta nu a început bine, dar după luna august lucrurile au mers foarte bine.                                                                                                                                   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.