Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, a anunţat luni că a achiziţionat o participaţie în Enten Systems, o companie de tehnologie în agricultură, iar valoarea tranzacţiei se ridică la 370.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, anunţă realizarea unei noi investiţii în domeniul agritech prin achiziţionarea unei participaţii în Enten Systems, o companie de tehnologie în agricultură. Valoarea tranzacţiei se ridică la 370.000 de lei, din care suma de aproximativ 247.000 de lei a fost utilizată pentru achiziţionarea unei participaţii minoritare, iar 123.000 de lei reprezintă o finanţare convertibilă în acţiuni", anunţă compania.

Holde are un buget de investiţii cuprins între 750.000 şi 1 milion de lei pentru preluarea, până la sfârşitul anului, de participaţii minoritare în două start-up-uri axate pe dezvoltarea de tehnologii pentru agricultură. Investiţia în Enten Systems este prima dintre cele două tranzacţii. Holde se află în prezent în negocieri avansate pentru finalizarea celei de-a doua.

Holde Agri Invest deţine şi o participaţie de 12% în start-up-ul românesc, AgroCity. În 2021, compania a acordat AgroCity o finanţare suplimentară de aproximativ 200.000 de lei, capital care este convertibil în acţiuni.

„Tranzacţia anunţată astăzi face parte din strategia Holde de a investi în startup-uri agritech, deoarece acestea reprezintă nu numai căi de optimizare a activităţii operaţionale a fermelor noastre prin integrarea tehnologiei, dar şi oportunităţi de creare de valoare adăugată suplimentară pentru acţionari prin monetizarea ulterioară a creşterii în următorii cinci ani a evaluării acestor companii în care investim. Agricultura şi tehnologia sunt două lucruri care în ziua de azi trebuie să funcţioneze în tandem. Domeniul agriculturii a evoluat extrem de rapid în ultimii zece ani datorită implementării tehnologiei atât la nivelul utilajelor folosite în câmp, cât şi în ceea ce priveşte utilizarea acesteia în digitalizarea anumitor procese. În cadrul fermelor Holde avem implementate astfel de soluţii de la bun-început şi avem în vedere în mod constant să identificăm noi soluţii tehnologice ce pot îmbunătăţi semnificativ activitatea fermelor. Spre exemplu, în momentul de faţă, cu ajutorul unor sisteme digitale asigurăm o planificare şi o verificare atentă a lucrărilor efectuate în teren şi deţinem un control deplin asupra tuturor operaţiunilor”, a declarat Iulian Cîrciumaru, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Holde Agri Invest.

Enten Systems SRL este o companie specializată în furnizarea de tehnologii integrate, bazate pe agricultura de precizie.

"Soluţiile şi sistemele furnizate de companie au ca obiectiv obţinerea de date cât mai exacte referitoare la producţia agricolă, astfel încât fermierii să îşi poată eficientiza investiţiile. Acest lucru este realizat prin instalarea unor echipamente care monitorizează permanent microclimatul şi furnizează fermierilor date esenţiale despre starea culturilor şi riscurile potenţiale la care sunt expuse acestea. Astfel, fermierii ştiu în timp real ce acţiuni trebuie să întreprindă şi condiţiile optime de intervenţie, pentru a avea parte de o cultură cât mai sănătoasă", spun reprezentanţii companiei.

Holde Agri Invest este o companie iniţiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. Înfiinţată în 2018, compania exploatează aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee - ferma Roşiori situată în Roşiori de Vede (judeţul Teleorman), Frumuşani (judeţul Călăraşi) şi Videle (judeţul Teleorman). Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti cu simbolul HAI, iar din luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB, având a doua cea mai mare pondere, respectiv 12,17%.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.