Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din România, vrea să investească 128 milioane lei, fără TVA, în modernizarea instalaţiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice şi în instalaţia de acţionare hidraulică aferentă barajelor Porţile de Fier I şi Gogoşu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subiectul urmează să fie aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor din 13 august.

Investiţia aferentă barajului deversor Porţile de Fier I se ridică la 77,62 milioane lei, fără TVA, în timp ce investiţia de la barajul deversor Gogoşu este de 50,2 milioane lei.

Compania şi-a planificat pentru 2019 cheltuieli cu investiţiile în sumă de 532,03 milioane lei.

Hidroelectrica estimează pentru acest an venituri totale de 3,51 miliarde lei, la un profit net de aproape 824 milioane lei.

Hidroelectrica are circa 3.500 de salariaţi. Este companie controlată de statul român, în proporţie de 80%, prin Ministerul Energiei, celălalt acţionar fiind Fondul Proprietatea. Compania exploatează un număr de 208 centrale, cu o putere instalată totală de 6.116 MW.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.