Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a produs marţi, în jurul orei 09:50, o cantitate de 3.936 MW, această energie asigurând peste jumătate din consumul la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cantitatea este un record al producţiei pentru societate în anul 2019 şi vine pe fondul hidraulicităţii specifice acestei perioade a anului, caracterizate de viituri, arată un comunicat al companiei.

Hidroelectrica a anunţat că a acoperit circa 51% din necesarul de electricitate al României, pe fondul aportului redus al energiei eoliene în sistem şi al retragerii temporare din exploatare a unui grup nuclear. 

"În continuare, societatea noastră produce aproximativ 45% din energia electrică la nivel naţional. Este o perioadă favorabilă pentru producţia hidro, iar planificarea atentă a mentenanţei anuale a agregatelor ne permite să extragem fiecare MW disponibil acum. Specialiştii noştri sunt la posturile de lucru şi îşi fac treaba pentru care au fost  pregătiţi. Culegem roadele unei gândiri strategice a business-ului şi asigurăm în acelaşi timp stabilitatea şi securitatea Sistemului Energetic Naţional", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Compania exploatează un număr de 208 centrale, cu o putere instalată totală de 6.116 MW.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.